Afyonkarahisar’da İkinci Halk Lokantası Kapılarını Açtı: Dayanışma ve Paylaşımın Yeni Adresi
Afyonkarahisar Belediyesi’nin hayata geçirdiği ikinci Halk Lokantası, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi.
Açılışa katılan Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu projeyle toplumun farklı kesimlerine destek olmayı hedeflediklerini belirterek, lokantanın sosyal belediyecilik anlayışının en somut örneklerinden biri olduğunu vurguladı. Köksal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Halkımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak, bütçelerine katkı sağlayacak bir hizmeti daha hayata geçirdik. Bu lokantada her vatandaşımız sıcak, sağlıklı ve uygun fiyatlı yemeklere rahatlıkla ulaşabilecek."
Açılışta, belediye yetkilileri, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş bir araya geldi. Halkın yoğun ilgisi, bu tarz projelerin kent genelinde ne kadar önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini gösterdi. Açılışta konuşan yetkililer, benzer sosyal projelerin devam edeceğini belirtti.
Belediye Başkanı Burcu Köksal: "Toplumcu Belediyecilikle Geçim Sıkıntısını Hafifletiyoruz"
Afyonkarahisar'da düzenlenen Halk Lokantası açılışında konuşan Belediye Başkanı Burcu Köksal, toplumcu belediyecilik anlayışını vurgulayarak şehrin ihtiyaçlarına duyarlılık gösterdiklerini belirtti.
"Sayın protokol üyeleri, kıymetli misafirler, sevgili muhtarlarım ve çok değerli hemşehrilerim; bugün burada Afyonkarahisar'ımız için önemli bir adım atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İlkini 30 Temmuz'da büyük bir heyecanla hizmete açtığımız halk lokantamız, vatandaşlarımızdan büyük bir ilgi gördü. Şimdi ise bu güzel projemizin ikinci halkasını hep birlikte hayata geçiriyoruz," diyerek sözlerine başlayan Köksal, seçim döneminde verdikleri sözleri birer birer yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını ifade etti.
Başkan Köksal; "Hijyenik koşullarda hizmet veren bu lokantalarımızda, uygun fiyata sağlıklı ve lezzetli yemeklerle vatandaşlarımızı buluşturmak istiyoruz. Amacımız, geçim sıkıntısı çeken veya öğlen bir kap sıcak yemek isteyen vatandaşlarımızın yanında olmaktır. Biz rekabet değil, dayanışma için buradayız" şeklinde konuştu. İkinci halk lokantasında dört çeşit kaliteli yemeğin yalnızca 75 liradan sunulacağını ve bu mekanın toplumsal adaletin, dayanışmanın ve paylaşmanın bir simgesi olacağını dile getirdi. "Bu lokanta, şehrimizin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımızın huzurla gelip yemek yiyebileceği sıcak bir yuva olacaktır" dedi.
"Cumhuriyetin Değerleriyle Yola Çıkıyoruz"
"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek halkçılık anlayışını şehrimizde yaşatmaya çalışıyoruz. Bu projelerimizle Afyonkarahisar'ımızı daha güçlü, daha dayanışmacı bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte daha güzel, daha adil, fırsat eşitliğinin olduğu bir Afyonkarahisar'ı inşa edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Faruk Duha Erhan: "Halka Hizmette Engel Tanımıyoruz!"
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Faruk Duha Erhan, açılışı yapılan ikinci halk lokantasının önemine vurgu yaptı ve belediye başkanı Burcu Köksal’a teşekkür etti.
"Kıymetli misafirler, sayın il başkanlarım, çok sevgili Afyonkarahisar’lılar; öncelikle bizimle burada olduğunuz ve güzel düşüncelerinizi ifade ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum," diyerek konuşmasına başlayan Erhan, ikinci halk lokantasının açılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanı Burcu Köksal ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
"Halk Lokantası Şehrimize Hayırlı Olsun"
Erhan, "Bu lokantanın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Burcu Başkan'ın ilk altı ayında yaptıkları, önümüzdeki beş yılda yapacaklarının teminatıdır. Afyonkarahisar, her gün daha da güzelleşiyor. Sosyal belediyeciliğin nimetlerinden daha çok faydalanıyoruz. Bu şehir artık kültürle, sanatla iç içe yaşayan mutlu bir şehir. Ne söylerseniz söyleyin, ne kadar engellemeye çalışırsanız çalışın, halka hizmete devam edeceğiz," dedi. Erhan, 31 Mart seçimlerinde halkın yanında olacaklarını ve “bu şehirde açan güneşi söndüremeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.
"CHP İktidarında Çocuklar Aç Girmeyecek"
Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin, Türkiye genelinde gıda fiyatlarının yükseldiği bir ortamda daha ucuza yemek sunduğunu belirten Erhan, "Bunlar gösteriyor ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek," vurgusunu yaptı.
Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş: "Yoksulluk Kader Değil, Temel İnsan Hakları Göz Ardı Edilemez"
Afyonkarahisar'da açılışı yapılan Halk Lokantası'nda Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, yoksullukla mücadele ve sosyal yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı. Karataş, yoksulluğun kabul edilemez olduğunu ve insan onuruna aykırı olduğunu belirterek, "Bizler, kendimiz için istediğimizi başkası için de isteyen, insanlığa faydalı olmayı en büyük erdem sayan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Yoksulluk kader değildir. İnsanın karnını doyurabilmesi, sağlıklı ve helal gıdaya ulaşabilmesi en temel insan hakkıdır." ifadelerini kullandı.
"Türkiye Avrupa'da En Kötü Durumda"
Karataş, küresel açlık verilerinden hareketle Türkiye'deki durumu gözler önüne serdi: "Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın verilerine göre, Türkiye'de nüfusun %18'i yetersiz besleniyor. Her on kişiden dördü iki günde bir sofrasına et, tavuk veya balık koyamıyor. Bu açıdan Türkiye, Avrupa'da en kötü durumda olan ülkelerden biridir." Dedi.
Niyazi Ertaş: "Bu Hizmetler Afyon’un Geleceğini Aydınlatacak"
Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar Halk Lokantası'nın açılışında yaptığı konuşmada, mevcut ekonomik zorluklara ve enflasyonun getirdiği yüklerin halk üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
Başkan Ertaş; "Böyle güzel bir hizmetin açılışında Afyon’un yine el ele, kol kola burada olması ne kadar önemli. Keşke bu güzellikler yurdumuzun her tarafında olabilseydi. Ancak bugün, ne yazık ki halkımız enflasyon, işsizlik ve yoksullukla mücadele etmek zorunda. Böyle bir ortamda, halkımıza sunulan bu lokanta büyük bir hizmettir. Bugün bu hizmeti sunabilen bir belediye, yarın daha büyük hizmetleri de verebilecek güce sahiptir. Burcu Başkanımız, verdiği sözlerin arkasında durmuş ve halkımıza bu hizmeti sunmuştur. Bu lokanta, halkımızın en temel ihtiyaçlarından birini karşılamak için büyük bir adımdır." Dedi.
Hikmet Bülbül: "Ekonomik Şartlar Halk Lokantası Gibi Zaruri Hizmetleri Gerektiriyor"
Afyonkarahisar’da açılan ikinci Halk Lokantası’nın açılışında konuşma yapan Demokrat Parti İl Başkanı Hikmet Bülbül, vatandaşlara seslendi. Başkan Bülbül, "Afyonkarahisar’da ikinci Halk Lokantası’nın açılışı için bulunuyoruz. Bizleri bu hayırlı hizmete davet eden başta Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ağırlaşan ekonomik şartlar, halk lokantalarının açılmasını zorunlu kılmıştır. Bu hizmetlerin devamının gelmesi ve halkımızın daha iyi şartlarda yaşaması için çalışmaya devam edeceğiz. Başkanımıza ve ekibine bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum." İfadelerini kullandı.
Süleyman Çağlar: "Sosyal Faaliyetler Ekonomik Krizin Panzehiridir"
Afyonkarahisar’da açılan ikinci Halk Lokantası’nın açılışında Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Süleyman Çağlar da bir konuşma yaptı. Çağlar, ekonomik kriz ortamında sosyal projelerin önemine dikkat çekerek, "Ekonomik krizin yaşandığı böylesi müstesna zamanlarda, sosyal faaliyetlerin ve sosyal işletmelerin önemi bir kez daha artmaktadır. Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu tür projeleri çoğaltarak devam ettirmesini temenni ediyoruz." Dedi.
Muhammed Mısırlıoğlu: "Siyasi Farklılıklara Rağmen Birlikteyiz"
Afyonkarahisar’da açılan ikinci Halk Lokantası’nın açılışında İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, ekonomik zorluklar karşısında sosyal belediyeciliğin önemini vurguladı. Mısırlıoğlu, "Maalesef, son yirmi iki yıldır bizleri birbirimize karşı yan yana getirmeyen bir anlayışa maruz kaldık. Ancak bugün burada siyasi farklılıklarımıza rağmen bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel hizmeti Afyonkarahisarlılara kazandıran Belediye Başkanımız Burcu Köksal ve ekibine teşekkür ediyorum."
"Ekonomik Şartlar Çok Zor, Bu Projeler Hayati"
Ekonomik zorlukların herkesi etkilediğini belirten Mısırlıoğlu, bu tür sosyal projelerin önemini vurguladı: "Ekonomik şartlar çok ağır. Her vatandaşımızın her şeye ulaşması artık mümkün değil. Hepimiz bu zorlukları yaşıyoruz. Toplumun her kesimi bu şartlar altında zor durumda. Böyle zamanlarda belediyenin sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete sunduğu Halk Lokantası, halkımızın dar günlerinde onlara nefes aldıran çok önemli bir projedir." Şeklinde konuştu. >>HİLAL PARLAK – GÖZDE AVŞAR
Yorumlar
Kalan Karakter: