AFYONKARAHİSAR’DA 66 HACI ADAYI DUALARLA KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
Afyonkarahisar’da hac farizasını yerine getirmek üzere yola çıkan 66 hacı adayı, düzenlenen törenle dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.
Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahilerin okunmasıyla manevi atmosferin yoğunlaştığı törende, hacı adayları ve yakınları duygusal anlar yaşadı.
TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı ve Organizasyon Yetkilisi Bilal Şenel, törende yaptığı konuşmada hac yolculuğunun önemine değindi. Hac ibadetinin, Allah’ın misafiri olma şerefine erişmek anlamına geldiğini vurgulayan Şenel, "Allah'ın misafiri olmak için yıllarca beklediniz. Bu nedenle davet edilen 66 kardeşimizi şanslı ve bahtiyar görüyoruz. Kabe'ye vardığınızda bizler için de dua edin. Allah dualarınızı kabul etsin," ifadelerini kullandı.
Şenel ayrıca, 28 Mayıs'ta ikinci hac kafilesinin de yola çıkacağını belirtti.
Törenin ardından dualarla uğurlanan hacı adayları, sevdikleriyle vedalaşarak kutsal topraklara doğru yola çıktı. Hacı adaylarının heyecanı ve yakınlarının sevinçli hüznü duygusal görüntüler oluşturdu.
>>Yasin AY
Yorumlar
Kalan Karakter: