Afyonkarahisar’da 214 Kilo Bozulmuş Sucuk Ele Geçirildi, 146 Bin TL Ceza Kesildi
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla 214,5 kilogram bozulmuş ve etiketsiz sucuk ele geçirdi.
Operasyon, bir depoda, insan sağlığını tehlikeye atacak şekilde üretilip, sosyal medya üzerinden satışı yapılan sucuklarla ilgili gelen ihbarın ardından başlatıldı.
Etiketsiz ve Sağlıksız Sucuklar Ele Geçirildi
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İl Tarım Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleriyle birlikte depoda yaptığı denetim ve kontrollerde, içerikleri değiştirilmiş ve etiketsiz sucukları ele geçirdi. Piyasa değeri yaklaşık 128 bin TL olan bozulmuş sucuklar, insan sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atacak şekilde üretildi.
146 Bin TL İdari Para Cezası Uygulandı
Afyonkarahisar İl Tarım Müdürlüğü, sağlıksız gıda üretimi yapan şahıslara 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na istinaden 146 bin TL idari para cezası uyguladı.
Adli Soruşturma Başlatıldı
Olayla ilgili olarak Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. Gıda güvenliği ve halk sağlığını tehlikeye atan bu tür faaliyetlere karşı denetimlerin aralıksız süreceği vurgulandı.
“Gıda Terörü İle Mücadelemiz Aralıksız Devam Etmektedir”
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan’ın sosyal medya hesabında yapyığı paylaşımla Afyonkarahisar’da 214 kilo bozulmuş sucuk ele geçirildiğini duyurarak, “Gıda Terörü İle Mücadelemiz Aralıksız Devam Etmektedir.‼️ Afyonkarahisar' da bir depoda 200 kg 'dan fazla sahte sucuk ele geçirilmiştir. Piyasa değeri 128.000 TL olan sahte sucuklara el konulmuş, şüpheli şahıslara 146.000 TL idari yaptırım uygulanmıştır. “ifadelerine yer verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: