14 Haziran 2026 Pazar günü saat 14.30’da Park Afyon Alışveriş Merkezi’nde açılan sergi, ziyaretçilerine Anadolu kültürünü ve kadının toplumdaki yerini sanat aracılığıyla anlatıyor. Cumhuriyet Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Fadime Mertgenç’in koordinasyonunda hazırlanan sergi, iki gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
“Anadolu Kadınına ve Kültürümüze Vurgu Yapıyoruz”
Serginin açılışında konuşan Resim Öğretmeni Fadime Mertgenç, hazırlık sürecinin öğretmenler ve öğrenciler için oldukça verimli geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Okulumuzun kıymetli öğretmenleri ve öğrencileri ile çok keyifli ve yaratıcı bir süreç geçirdik. Ortaya çıkan bu güzel eserleri herkesle paylaşmak istedik. Anadolu kadınına ve kültürüne vurgu yapıyoruz. Çünkü kültürümüz ve geçmişimiz hem hatırlanmaya hem de yaşatılıp geleceğe aktarılmaya değer.”
Sergide öğrencilerin çalışmalarının yanı sıra Okul Müdürü Murat Kuyucu ile öğretmenler Samiye Akpınar, Müzeyyen Akdeniz, Cennet Kızılkaya, Güneş Soybilgen, Sibel Duman ve Nihal Sütpınar’a ait eserler de yer aldı.
Halk Oyunları Gösterisi Büyük Beğeni Topladı
Etkinlik kapsamında Cumhuriyet Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Müzeyyen Akdeniz’in öncülüğünde hazırlanan halk oyunları gösterisi de izleyicilerden tam not aldı. Öğretmen ve öğrencilerden oluşan ekip, Türkiye’nin farklı yörelerine ait halk oyunlarını başarıyla sahneledi.
Geleneksel kültürün gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çeken Akdeniz, kadınların bu süreçte üstlendiği role vurgu yaparak şu sözleri dile getirdi:
“Kadın kadının toprağında yeşerecek. Buna yürekten inanıyoruz. Geleneklerin çocuklara taşınmasında kadınların rolü çok önemli. Desteklerinden dolayı okul müdürümüz Sayın Murat Kuyucu’ya çok teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar
Kalan Karakter: