Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Büyükyayla ve Fethiye mahallelerine yakın bölgede dün sabah saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle Afyonkarahisar kırsalına sıçradı. Yangın, Afyonkarahisar’ın güney beldesi Çalışlar Mahallesi’nde etkili olmaya başladı.
Bölgede yangınla mücadele yoğun şekilde devam ediyor. Arazözler, itfaiye araçları ve su tankerleriyle karadan söndürme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı’nın da Afyonkarahisar’a gelerek yangın bölgesindeki çalışmaları yerinde takip edeceği öğrenildi. Ekipler, yangının kontrol altına alınması için seferber oldu.
Öte yandan, yangın sırasında dumandan etkilenen ve çeşitli şekillerde yaralanan 29 kişinin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındığı bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: