AFYON’DA GERÇEĞİNİ ARATMAYAN ACİL DURUM TATBİKATI
Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, 16 Mayıs 2025 tarihinde TMO Afyon Alkaloid Fabrikası İşletme Müdürlüğü'nde kapsamlı bir iç acil durum tatbikatı gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde, 16 Mayıs 2025 tarihinde TMO Afyon Alkaloid Fabrikası İşletme Müdürlüğü’nde kapsamlı bir iç acil durum tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Bolvadin Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve fabrika personeli tam kadro görev aldı.
Tatbikat kapsamında, olası bir yangın ve kimyasal sızıntı senaryosu canlandırıldı. Ekipler, olay anında yapılması gereken müdahaleleri eşgüdüm içerisinde uygulayarak, kriz anlarında görev dağılımı, tahliye, ilk müdahale ve koordinasyon konularında önemli bir deneyim kazandı.
Afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yapılan tatbikatta, kurumlar arası iş birliği ve hızlı müdahale reflekslerinin güçlendirilmesi hedeflendi. Tatbikatın başarıyla tamamlanması, hem çalışanların hem de acil müdahale ekiplerinin kriz anlarına yönelik hazırlık seviyesini gözler önüne serdi.
Bolvadin Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için her türlü afete karşı hazırlıklı olmayı önemsiyor, bu tür tatbikatlara aktif destek vermeye devam ediyoruz. Katkı sunan tüm kurumlara ve emek veren personellere teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: