AFJET -20 DERECEDE BİLE HİZMET VERMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR
AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, gazetemiz Türkeli’ne özel açıklamalarda bulundu.
Yayınlanma :
31.01.2022 11:10
Güncelleme :
31.01.2022 11:20


AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk: “Hava sıcaklıkları -17 civarında seyir ediyor. Şirket olarak bu havada bile hizmet vermek için canla başla çalışıyoruz. Sosyal medyada ısınamıyoruz diye paylaşım yapan vatandaşlarımızın evine gitsek sıcaklık minimum 22 derecedir. AFJET’in şu anda mekanik alanında kuyularında hiçbir sıkıntı yoktur. Jeotermal kaynağında kuyudan 130 derece su bekliyor. Bu hava şartlarında vatandaşında yapması gereken ödevler var.”dedi.
“Evlerdeki minimum sıcaklık 22 derece”
Sosyal medya paylaşımı yaparak ısınamadıklarını iddia eden AFJET aboneleri hakkında da açıklamalarda bulunan AFJET A.Ş Genel Müdürü Yusuf Ulutürk : “Türkiye de 48 ile danışmanlık yapıyoruz. Şu anda genellikle hava sıcaklıkları -13 civarında tabi vatandaş bu sıcaklığı -17 derecesinde hissediyor. Şirket olarak bu havada bile hizmet vermek için canla başla çalışıyoruz. Sosyal medyada ısınamıyoruz diye paylaşım yapan vatandaşlarımızın evine gitsek sıcaklık minimum 22 derecedir. AFJET’in şu anda mekanik alanında kuyularında hiçbir sıkıntı yoktur. Jeotermal kaynağında kuyudan 130 derece su bekliyor. Bu hava şartlarında vatandaşında yapması gereken ödevler var.”dedi.
“AFJET’in yıllık 1 Milyar TL ekonomiye katkısı var”
AFJET’in abonelerinden bir sezon boyunca verdiği hizmet karşılığında bir ton kömür bedeli bile talep etmediğini ifade eden Genel Müdür Ulutürk: “Organize sanayi bölgelerinde doğalgaz kesintisi nedeniyle bazı işletmeler geçici olarak durdu. Doğalgazı ülkemiz dışarıdan alıyor. Dışa bağılı olarak hareket ediyoruz. Kendi jeotermal kaynağımız olan AFJET’in yıllık yaklaşık 1 Milyar TL ekonomiye katkısı var. Biz bir sezonda abonemize ortalama 1500 TL fatura gönderiyoruz. Bu gün bir ton kömür 4500 TL. AFJET sezon boyunca hizmet veriyor abonesinden bir ton kömür parası dahi almıyor. AFJET milli ekonomiye bu kadar katkıda bulunuyor. Şehrimizin istihdamına bu kadar katkıda bulunuyor. AFJET’in sağladığı jeotermal su sayesinde otellerimizde 10 Bine yakın insan istidam ediliyor. 3 megavat elektrik üretiyor. Şehrimizde kullanılan elektriğe katkı sağlıyor.700 dönüm sera jeotermal su ile üretim yapıyor. Binlerce sofraya üretilen ürünlerimiz ulaşıyor. Böyle bir milli kaynağa el birliği ile sahip çıkmalıyız.”dedi.
“Fark şubat faturalarına yansıyacak”
AFJET’in yüzde 35 oranında yaptığı zam oranın enflasyon farkı olduğunu söyleyen Genel Müdür Yusuf Ulutürk: “AFJET yönetimi olarak bizde zam yapmak istemiyoruz. Ekonomik sebeplerden dolayı maliyetlerimizin arttı. Maliyetlerimizi oluşturan kullandığımız pompa, elektrik, alt yapı için kullandığımız malzemeler dövize dayalıdır. Döviz kurlarındaki artışta malumdur. Döviz fiyatları 7 TL’den 14-15 TL’ye kadar çıkmıştır. Bizim gibi şirketlerin en büyük giderleri enerjidir. Tüm bu giderlerde yüzde 70’e yakın bir artış görüldüğü için şirketimizin yönetim kurulu minimum oranda ne yapılabileceğini görüşmüştür. Konuyla ilgili toplantımızda Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu ve diğer milletvekillerimiz de vardı. Artışın enflasyon oranını geçmeyip yüzde 35 olması noktasında bir uzlaşı sağlanmıştır. Artış oranı Ocak ayında belirlendi, Şubat faturalarına yansıyacaktır.”dedi.
“170 metrekare evde oturup, 100 metrekare bildiren var”
Bazı vatandaşların evlerinin gerçek metrekare değerlerini bildirmediği için ısınma problemleri yaşadıklarını aktaran Genel Müdür Ulutürk: “1996 yılında Dumlupınar ve Dervişpaşa mahallesindeki birçok konutu yanlış kayıt yapılmış. Vatandaş 170 metrekare evde oturuyor şirket kayıtlarına 100 metrekare yazılmış. Sistem kurulurken 100 metrekareye göre kurulmuş mekân büyük olduğu için yeterli ısı teması sağlanamıyor. Bu insanlar milletin hakkını yiyor evlerinin gerçek değerlerini şirketimize bildirseler ona göre altyapı yatırımı yapacağız. Termosifon koyup sıcak su kullanıyorlar bunları da tespit ettik. Bir çok binada izolasyon yok. Kapı ve pvcler eski. İzmir de enerji belgesi olmayan binaya ısı vermiyorlar şartları yerine getirmelerini talep ediyorlar.”dedi.
“Vatandaşlarımız biraz bize hak versin”
Genellikle ısı verdikleri binaların ısı merkezlerinin bakımsız olduğun söyleyen Ulutürk,“Vatandaşlarımız biraz bize hak versin. Bakın bu ısı merkezine girip temizlik yapmanız orada oluşan pisliği temizlemeniz eşanjörü temizlemeniz mümkün değil. Burada bir giderin olması gerekir. Biz gelip temizleyelim ve normal ısıyı alabilelim. Kirli ortamın neresine su vereceksiniz, neresinde çalışma yapacaksınız, neresine filtre takacaksınız. Bunların yapılabilmesi için ısı merkezlerine gerekli bakımları apartman sakinlerinin yaptırması gerekiyor”dedi.
"Vatandaş bizi apartman görevlisi sanıyor"
Kış aylarında arıza ekiplerinin sayısını arttırdıklarını dile getiren Ulutürk: “Şimdi vatandaş bizi çağırıyor diyor ki; ‘Gelin bunu yapın.’ Biz bunu nasıl yapalım. Abonelerimizin maalesef hiç birisi apartman görevlisi bulundurmuyor. Arıza diye arıyorlar, gidiyoruz, sirkülasyon pompasının çalışmadığını görüyoruz. Vatandaş bizi apartman görevlisi gibi düşünüyor. Hiç starta bile basmıyor. Ona da bizim basmamız isteniyor. Bizim bin 278 tane binamız var. Eksi 22’ye düştüğünde bizim bin 278 binaya aynı anda ulaşmamız mümkün değil. 3 arıza ekibini 5’e çıkarıyoruz. Her gittiğimiz yerde 1 saat vakit harcıyoruz. Günde en fazla bakacağınız 20 bina” diye konuştu.
"Biz ısıyı apartmanlara 63 derece ulaştırıyoruz"
Kış aylarında ısınmanın sorunsuz olabilmesi için abonelerin yaz aylarında apartman bakımlarını yaptırması gerektiğinin altını çizen Ulutürk: “Radyatörlerin büyük bir kısmı tıkalı oluyor. Hiç bakım yapılmamış, tamamen kurum çıkıyor. Bunların bakımlarının apartman tarafından yapılması lazım. Bunlar AFJET’in işi değil. Biz ısıyı 63 derece getiriyoruz. Ancak binadaki kaçaklar nedeniyle ısınma alamıyorlar. Kaçak olan binayı hiçbir şekilde ısıtmak mümkün değildir" dedi.
>>ÖZEL HABER: YASİN AY – MEHMET KARAKAŞ
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: