Bilecik Söğüt’te düzenlenen şenliklere Afyonkarahisar’dan Dünya Yörük Türkmen Birliği, Karakoyunlular Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Ertuğrul Gazi Yörükler Türkmenler Dernek Başkanı Osman Taşpınar ile merhum Afyon Yörükler Dernek Başkanı Davut Okyar’ın oğlu Hakan Okyar’ın adına kurulan kıl çadırlarla katılım sağlandı.
Ayrıca Yörük Efeleri Oğuz Boyları Dernek Başkanı Şakir Altıntaş ve Yörükler Türkmenler Dernek Başkanı Hamit Şen de üyeleriyle birlikte Afyonkarahisar’ı temsil etti.
“Afyonkarahisar’ı En Güzel Şekilde Temsil Ediyoruz”
Şenlikler hakkında değerlendirmelerde bulunan Osman Taşpınar, şunları söyledi:
“İki derneğimiz 1990’lı yıllarda kurulmuş, Türkiye’de kurulan ilk dernekler arasındadır. Biz Afyonkarahisar olarak 25 yıldır Ertuğrul Gazi atamızı ziyaret ederiz. İlimizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bilecik Valimize, Söğüt kaymakamına, Söğüt Belediye Başkanı’na ve emeği geçen tüm çalışanlara, katılımcı dernek, federasyon ve konfederasyon üyelerine teşekkür ediyorum. Bu yıl çok yoğun katılım vardı. Yer darlığından dolayı Türkiye’nin her tarafından gelen bazı dernek ve federasyonlar açıkta kaldı. Bu eksikliğin giderilmesini talep ediyoruz. Tüm etkinlikler dolu dolu geçti. Çadırlarımızı Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Bilecik Valisi Fatih Oktay Sözer, Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgu, hemşerimiz Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Yusuf Aslan, Kıdemli Albay Ali Vanlı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Afyonkarahisar BBP İl Başkanı Süleyman Çağlar, Anahtar Partisi İl Başkanı ve temsilcileri, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dr. Ayyüce Türkeş Taş, siyasi parti temsilcileri, Afyonkarahisarlı iş insanlarımız, bürokratlarımız ve halkımız ziyaret etti.”
Afyonkarahisar’a “Beylerbeyi” Ünvanı
Şenliklerde ayrıca, yaklaşık kırk yıl önce Türkiye’nin ilk “Yörük Beyliği” ünvanı verilen Kamil Ay’a, tüm dernek, federasyon ve konfederasyonların onayı ile “Beylerbeyi” unvanı verildi. Taşpınar, bunun Afyonkarahisar için ayrı bir onur kaynağı olduğunu ifade etti.
Taşpınar, şenliğin ikinci gününde Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlere Afyonlu Yörük annelerinin hazırladığı katmer, gözleme, bükme ve ağzı açık böreği ikram ettiklerini söyledi.
Üçüncü günde ise Afyon lokumu, Sandıklı leblebisi, Şuhut patatesi, Fethibey kavun ve karpuzu ile keçi derisinden yapılmış yayık ayranı ikram edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: