3 YIL ÖNCE YANMIŞTI, BU YIL İSE DANA ÇUKURA DÜŞTÜ
Afyonkarahisar’da 3 yıl önce ilki düzenlenen Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde aşçıların ateşte çevirerek pişirirken yaktığı dana, bu seneki festivalde ise dikey şekilde pişirilmek istenirken çukura düştü.
Yayınlanma :
14.10.2021 17:32
Güncelleme :
14.10.2021 17:34


Yaşanan olayın ardından açıklama yapan Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şef İbrahim Malkoç, dana yere düşse de her şeyin planlandığı gibi gittiğini ifade ederek, “Bütün danayı pişirme festivalimizin sembolü haline geldi. İlkinde dana yandı diye Afyon gündeme oturmuştu. Bu sefer danayı yakmadan bütün bir şekilde kesip ikramlarda bulunuyoruz. 2 tonluk bir danamız, tepeden tırnağa bütün bir şekildedir, sadece iç organları yoktur. 3-4 arkadaş pişiriyoruz. Dana yere düştü ve kısa bir aksaklık oldu ama planladığımız şekilde devam ediyor. Halatlarda bir problem olmadı. Dana 2 tonluk olduğundan bacakları da çekmedi. Pişince yere düştü. Kısa süreli bir aksaklık olsa da her şey planladığımız şekilde gitti” dedi.
Öte yandan çukura düşen dana calaskar yardımıyla çukurdan çıkarılarak kesilip servis edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: