26 Ağustos tabiat parkı cazibe merkezi oluyor
26 Ağustos tabiat parkının çehresi yeni yapılacak yatırımlarla değişiyor. Parka kamelyalar, masa ve çocuk parkları, oto parklar ve sosyal tesisler yapılıyor. Tesisler 2018 yılında faaliyete girecek.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5.Bölge Müdür Vekili Mahmut Temel, “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından 2008 yılında tescil edilen ve 2009 yılında çalışmalar tamamlanarak hizmete açılan 26 Ağustos Tabiat Parkı, Afyonkarahisar halkı tarafından yoğun şekilde kullanılmakta iken çeşitli işletmecilik problemleri nedeniyle ilgisini kaybetmiştir. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları ile alanın bir cazibe merkezi haline gelmesi için öncelikle alanın işletmeciliği Bölge Müdürlüğümüz tarafından devralınmıştır” dedi.
45 kamelya, 50 masa ve çocuk parkları
Temel açıklamasında, “Alanın tamamında bakım onarım çalışmaları yapılmış, Elektrik, Su hatları tamir edilmiş, yürüyüş yolları ve tesislerde bakım yapılmıştır. Alanın güvenlik ve temizliği konusunda ziyaretçilerimizin rahat etmesi için gereken tüm tedbirler alınmıştır. Ziyaretçi potansiyelini artırmak ve ziyaretçi profilini genişletmek için 45 adet milli park logolu kamelya, 50 adet piknik masası, oyun grupları, çocuk oyun evleri, engelli parkuru yapılmıştır. Yapılan çalışmalar ile ziyaretçilerimizin hem yürüyüş yapıp, hem piknikle hoş vakit geçirmeleri için olanak sağlanmıştır. Çalışmalarımız meyvesini vermeye başlamış ve 2017 yılında 26 bin kişi alanı ziyaret etmiştir” ifadelerine yer verdi.
Cami, şadırvan, kafeterya, otopark ve satış üniteleri yapılacak
“Alanın cazibesini artırmak amacı ile Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımlarıyla 09.11.2017 tarihinde “Yöre Ürün Satış Üniteleri ve Sosyal Tesisler” temel atma töreni gerçekleştirildi” diye konuşan Temel sözlerine şöyle devam etti: “Bu kapsamda 1 adet 270 m2 camii, 1 adet şadırvan, 1 adet 250 m2 kafeterya, 49 araçlık otopark ve 6 adet 64 m2 lik yöre ürünleri satış üniteleri yapılacak olup, bu tesisler 16.11.2018 tarihinde tamamlanacak ve 5.121.200 TL’ye mal olacaktır. Yöre ürünleri satış ünitesi ve sosyal tesisler Afyonkarahisar-Antalya karayolunu kullanan halkımızın da mola güzergâhında olup nefes alınacak ve dinlenileceği, aynı zamanda Afyonkarahisar ilimizde üretilen çeşitli ürünlerin satılacağı ve tanıtılacağı bir merkez de olacaktır. Bu tesislerin tamamlanması ile birlikte Tabiat Parkımız Afyonkarahisar’ın göz bebeği olacaktır.”
2018’de tamamlanacak
Temel açıklamasını, “2018 Yılında da 26 Ağustos Tabiat Parkında çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek olup, alanın kapasitesinin az olmasından kaynaklanan hafta sonu yoğunluğunu karşılamak üzere daha önce kullanılmayan göl kenarındaki alanların kullanılması için yeni yollar, kamelyalar, tesisler ve oyun parkları için çalışmalara başlamıştır. Böylece günlük 250 araç olan kapasitenin 700 araca çıkarılması planlanmaktadır. Tüm bunlarla amaçlanan Afyonkarahisar halkının güvenli ve temiz bir ortamda ailesi ile piknik yapabileceği, dinleneceği, spor yapacağı ve eğlenebileceği bir tabiat parkı haline getirmektir.2018 yılında çok daha güzel bir Tabiat parkı halkımızın hizmetinde olacaktır” ifadeleri ile noktaladı.>>>Haber merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: