“YARAMIŞ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILACAK MI?”
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TTK Başkanı Ahmet Yaramış'ın AKÜ'de düzenlenen panelde "Darbeye karışan FETÖ'cüler affedilsin" şeklinde sarf ettiği skandal sözleri Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Köksal, Yaramış hakkında soruşturma açılmasını talep etti.
Yayınlanma :
22.07.2020 19:58
Güncelleme :
22.07.2020 19:58


DARBECİLERE SAHİP ÇIKILMASINI İSTEMİŞTİ…
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından düzenlenen “15 Temmuz’u Anlamak” konulu panelde konuşan TTK Başkanı Ahmet Yaramış, “Darbe teşebbüsüne karışmış pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz kazanmamız gerekiyor. Tarihte biliyorsunuz birçok darbe girişimi oldu. Darbeler oldu. Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır aynı zamanda." sözlerini sarf etmişti. Yaramış'ın bu sözleri büyük tepki toplamıştı.
İSTİFA ETMESİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASINA ENGEL DEĞİL...!
Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, “Atatürk düşmanı kurtuluş savaşı karşıtı darbecilere af ve merhamet isteyenlerle daha ne kadar aynı yolda yürüyeceksiniz?” diyen Milletvekili Köksal, "Geçtiğimiz Nisan ayında bizleri üzen bir atama yapıldı: Kuvayı Milliye’ye “kudurmuş haydutlar”, Atatürk’e “eşkıya” diyen, İskilipli Âtıf Hoca’yı öven Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığına getirildi. Bu şahıs, 14 Temmuz 2020 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) yaptığı konuşmada da 15 Temmuzla ilgili “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş, nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dâhil etmemiz, kazanmamız gerekiyor.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. Bu şahsın istifa ettiğini öğrendik ancak istifa etmesi hakkında bir soruşturma açılmasına engel değildir. Neredeyse Bank Asya'nın önünden geçenler dahi hapse atılırken bu kişiyle ilgili herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Yapılmayacaksa FETÖ’yle böyle mi mücadele ediyorsunuz? Bu şahsı, her türlü uyarıya rağmen, o makama atayanlara soruyorum: Atatürk düşmanı, Kurtuluş Savaşı karşıtı, darbecilere af ve merhamet dileyen insanlarla aynı yolda daha ne kadar yürüyeceksiniz?" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: