Van’da Aynı Bölgede İki Deprem! afad ilk verileri duyurdu
Van’ın Tuşba ilçesinde sabah saatlerinde art arda meydana gelen iki ayrı deprem paniğe neden oldu. Depremlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, ilk sarsıntı saat 10.53’te Tuşba merkezli olarak kaydedildi ve depremin büyüklüğü 3.4 olarak ölçüldü. İkinci deprem ise saat 11.01’de aynı bölgede 2.4 büyüklüğünde meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise sarsıntıların büyüklüklerini sırasıyla 3.2 ve 2.6 olarak duyurdu. Depremlerin, yerin yaklaşık 12 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Çevre ilçelerde de hissedilen depremler kısa süreli paniğe yol açarken, şu ana kadar AFAD’a herhangi bir can veya mal kaybı ihbarı ulaşmadı.
Yetkililer, bölgede yaşanabilecek artçı sarsıntılara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Deprem sonrası saha taramalarının sürdüğü ve gelişmelerin anlık olarak takip edildiği belirtildi.
HİLAL PARLAK