VALİLİK'DEN İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI
Afyonkarahisar Valiliği, İstiklal Marşı'nın kabulünün 104. yıl dönümü ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında özel bir program düzenliyor.
12 Mart 2025 Çarşamba günü saat 10.00'da Şehit Kerim Üye Konferans Salonu'nda (Kamil Miras Anadolu Lisesi) gerçekleştirilecek program, Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanıyor.
PROGRAM AKIŞI
Açılış
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
Günün Anlam ve Önemi
Akif'in Hayatı (Sinevizyon)
Tiyatro Gösterimi
Şiir, Oratoryo ve Müzik Dinletisi
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tüm vatandaşları bu anlamlı etkinliğe davet ederek, "İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz. Vatan ve millet sevgisiyle yazdığı İstiklal Marşı, bizlere her zaman ilham kaynağı olmuştur. Bu özel günde, gençlerimizin hazırladığı programla Akif'in mirasını yaşatacağız." dedi.
MEHMET AKİF ERSOY'UN DİZELERİYLE ANLAMLI BİR ANMA
Programın davetiyesinde, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirinden şu dizelere yer verildi:
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor.
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
YASİN AY