Samsun'da heyelan faciası! Akaryakıt İstasyonunda Araç Toprak Altında Kaldı
Samsun'un Canik ilçesinde, Samsun-Ordu karayolu üzerinde meydana gelen şiddetli heyelan, dehşet verici sonuçlara yol açtı. Dağdan kopan devasa kaya parçaları ve toprak kütleleri, yol kenarında bulunan bir alışveriş merkezinin yanındaki akaryakıt istasyonunun araç yıkama bölümüne adeta bir felaket gibi düştü.
İlk belirlemelere göre, heyelan anında akaryakıt istasyonunda bulunan bir araç toprak altında kaldı. Olay yerine hızla intikal eden arama-kurtarma ekipleri, çalışmalarına aralıksız devam ederken, enkaz altından 1 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı öğrenildi. Ancak, yetkililer toprak altında daha fazla kişinin olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, olayla ilgili yaptığı ilk resmi açıklamada, "Yol kenarında bulunan araç yıkama istasyonundan ayrı bir bölmeye kayalık düşmüş durumda. Bir vatandaşımız yaralı olarak kurtuldu. Eşi ve çocuklarının aracın içinde olduğunu düşünüyoruz. Ekiplerimiz çalışmaları sürdürüyor" ifadelerini kullandı. Bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ekibinin yanı sıra sağlık ekipleri de sevk edildi. Ekipler, enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak için yoğun bir çaba gösteriyor. Heyelanın neden olduğu tahribatın boyutu ise henüz tam olarak belirlenemedi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bölgedeki risk değerlendirmesi de yapılıyor.