Müftü İmamoğlu’ndan Akademisyenlere Teşekkür Kahvaltısı
Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından, Diyanet Gençlik Merkezi’nde akademisyenlere yönelik kahvaltı programı düzenlendi.
Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, Afyonkarahisar İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler, İl Müftü Yardımcısı Ayşegül Müftüoğlu Kurt, öğretim üyeleri, Şube Müdürü Salih Elmas, Gençlik Koordinatörü Uzman Ümmühan Özer, Gençlik Merkezi sorumluları ve manevi rehberler Esma Zennure Kavurkacı ile Mehmet Seyman katıldı.
“Akademik Söyleşiler Serisi Gençlerimizin İlgisini Çekiyor”
Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, gençlere yönelik hizmetlerin önemine dikkat çekerek, Türkiye genelinde 615 Gençlik Merkezi bulunduğunu belirtti. Müftü İmamoğlu, "Gençlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Akademik Söyleşiler Serisi, Anlam Arayışı Programları, Osmanlıca, İngilizce, Arapça ve Dini Musiki gibi düzenli haftalık dersler oldukça büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, güncel dini meseleler, riyazü’s-salihin okumaları, kariyer sohbetleri, Arapça, tefsir, hadis, siyer, diksiyon dersleri ve sanatsal faaliyetler gibi birçok etkinlik de gençlerimizin ilgisini çekiyor," dedi.
Müftü İmamoğlu, gençlik merkezinde düzenlenen taş boyama, okçuluk, yüzme, ağaç dikme, masa tenisi, satranç, bez çanta boyama ve hat çalışmaları gibi atölye çalışmalarıyla da gençlere farklı deneyimler yaşatıldığını vurguladı. Ramazan ve Kurban bayramlarında büyük çaplı organizasyonlar düzenleyerek, gençlerin manevi atmosferi solumalarını sağladıklarını sözlerine ekledi.
“Diyanet Gençlik Merkezi'nin Gençler Üzerinde Bıraktığı Olumlu Etkiler Büyük”
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler ise, gençlik merkezlerinin milli ve manevi değerlerle gençlerin yetişmesine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Güler, "Diyanet Gençlik Merkezi'nin eğitim faaliyetlerinin gençler üzerinde bıraktığı olumlu etkiler büyük. Öğrencilerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz," dedi.
Programın sonunda İl Müftüsü, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler’e teşekkür olarak bir hediye takdim etti. Müftülük tarafından yapılan açıklamada, Gençlik Merkezi'ne katkı sağlayan akademisyenlere teşekkür edilirken, bu tür desteklerin devamının beklendiği ifade edildi.
Afyonkarahisar İl Müftülüğü, çeşitli vesilelerle yıl içinde 10.000'den fazla öğrenciye ulaşarak, sosyal medya platformlarında da büyük bir etkileşim sağladı. Instagram hesapları 4.000 takipçiye ulaşırken, içerikler bir ayda 85.000'in üzerinde görüntülenme aldı.