MİLLETVEKİLİ ÖZKAYA’DAN SİNANPAŞA HALKINA MESAJ
“MYO İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ MÜSTERİH OLUN”
Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Afyonkarahisar’a gelişinde gündeme gelen yurt ve sosyal tesisi olmayan MYO’ların dönüştürülmesi yönümdeki karara ilişkin değerlendirmelerin ardından ilçe MYO’larda eksikler giderilmeye çalışılıyor.
İlçelerde bulunan MYO’larda öğrencilerin eğitime ulaşımının kolaylaştırılması amacıyla yurt ve sosyal tesislerinin oluşturulması, aksi halde dönüştürülmesinin gerçekleşeceği yönündeki talimatların ardından Milletvekili Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’in girişimleri sonrası eksikler gideriliyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya; “Sayın YÖK Başkanımızın 13.12.2024 tarihinde AKÜ İlahiyat Fakültesi Özcan Halaç eğitim binası açılışına geldiğinde Üniversitemiz Rektörlerine YÖK’ün genel ilkeleri doğrultusunda; eğitim binası, yurdu, yemekhanesi ve sosyal tesisi olmayan Meslek Yüksek Okullarının dönüştürülmesinin teminini talimatlandırmıştır. Bu çerçevede yurt binası olmayan ve eğitim binası da depreme dayanaksız çıkan Başmakçı MYO geçen yıl sonu itibariyle merkeze alınmıştı. Akabinde ise Dazkırı, Sultandağ ve Sinanpaşa MYO’ların dönüştürülmesi gündeme gelmiştir” dedi.
Yüksekokulların ilçelerde devamı için ihtiyaç olan kendi binası yurt ve sosyal tesis ihtiyacını gidermek için harekete geçtiklerini ifade eden Milletvekili Özkaya; “Dazkırı ve Sultandağ Belediye Başkanlarımızla önceki haftalarda görüşerek yurt binası temin edilmesi konusunda anlaşmaya varılmış ve bu konuda yüksekokulların eğitiminin devamı konusunda mutabık kılınmıştır. Bugün akşam AKÜ Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karakaş hocamızla tekrar görüştük ve uygun yurt temin edildiğinde Sinanpaşa MYO’muzun da eğitimine devam etmesi ve dönüşümün ilçemizde sağlanması hususda mutabık kalınmıştır. Yine AFSÜ Şuhut Sağlık Bilimleri MYO eğitimine MEB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binamızda devam ediyordu. AFSÜ Rektörümüz ve Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşülerek binanın AFSÜ’ye tahsisi 13.01.2025 tarihinde Milli Emlak Genel Müdürlüğünden istenmiş ve 15.01.2025 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığının muvafakati ile bina AFSÜ’ye tahsis edilmiştir. MYO’lar kendi binalarında, yurt ve sosyal tesisleri olmak şartıyla eğitime devamı artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu bağlamda Sinanpaşa MYO’mız için yurt binası ve sosyal tesisi kazandırarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmesi için elimizden gelen her türlü gayreti sarf edeceğiz. Sinanpaşa’lı hemşehrilerimiz müsterih olsun.” İfadelerine yer verildi. >>Mustafa KILINÇ
MUSTAFA KILINÇ
Ali bey. Dinarda hastaneden heyet raporu verilmiyor doktor eksikliginden. Huzur evi istiyor yaşlılar...bir el atarmısın bu konuya.