Gönül Dostları Derneğinde Ramazan Yardımları Sürüyor: Değer, "Ramazan Ayında Gönüllere Dokunduk"
Afyonkarahisar Gönül Dostları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yıldız Değer, Gönül Dostları Derneğinin Ramazan ayında yapmış olduğu yardımlar ve etkinlikler hakkında Türkeli Gazetesine özel değerlendirmelerde bulundu.
Gönül Dostları Derneğinde Ramazan Yardımları Sürüyor: Değer, "Ramazan Ayında Gönüllere Dokunduk”
Afyonkarahisar Gönül Dostları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yıldız Değer, Gönül Dostları Derneğinin Ramazan ayında yapmış olduğu yardımlar ve etkinlikler hakkında Türkeli Gazetesine özel değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Değer, Gönül Dostları Derneğinin Ramazan'da gönüllere dokunmaya devam ettiğini vurgulayarak, bu ayda maneviyat duygularını hep birlikte yaşadıklarını söyledi.
"RAMAZAN AYINDA GÖNÜLLERE DOKUNDUK"
Başkan Değer giriş konuşmasında, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik çeşitli destekler sağladıklarını belirterek, bu ayda iftar yemekleri ve özel etkinlikler de düzenlediklerini söyledi.
Değer,
"Ramazanımız mübarek olsun hepimizin inşallah. Hayırlara vesile olsun. Gönül dostları Ramazan'da gönüllere dokunmaya devam eden bir dernek. Tekerlekli sandalye, gıda yardımları, çek yardımlarımız var. Kumandalı yatak teslim ettik. Bir de dağıtımlarımız oldu. Tekerlekli sandalye ihtiyacı olanlara sandalye dağıtımlarımız oldu. Evlenmek isteyen kızlarımızın çeyizlerine desteklerimiz olmaya devam ediyor. Kimsesizlerin bir nevi kardeşi olmayı başardık çok şükür. Ramazan ayında bol bol gıda yardımlarımız oldu. Sofralarına, çorbalarına. Daha sonra işte iftar yemeklerimiz oldu. Kimsesiz çocuklarımız için, engellilerimiz için özel etkinliklerimiz oldu. Bu tür destek ve etkinliklerimiz devam edecek inşallah." dedi.
"MANEVİYAT DUYGULARINI HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ"
Derneği kurma amaçlarının tüm gönüllere dokunmak olduğuna dikkat çeken Değer, bu ayda maneviyat duygularını yaşadıklarını dile getirdi.
Değer,
"Daha önce ben 2019'da UTEF Uluslararası Tüm Engeli Yaşlı Kimsesizler Federasyonu olarak başladım. 7 senelik bir dernek olduk. Daha sonra 5 sene önce de gönül dostlarını kurduk. Daha gönüllere dokunmak istedik, daha açılmak istedik, büyümek istedik. Yani hedeflerimiz Ramazan mübarek günlerinde gerçekten ihtiyacı olanlara ulaşmak. İhtiyacı olanlar zaten bizim kapımıza geliyorlar. Utanarak geliyorlar ama biz de elimizden geldiğince onlara destek olmaya gayret ediyoruz. Manevi destek olarak iftarlarımızı çoğalttık. Sevgi evinde kalan çocuklarımıza iftar yemeklerimiz oldu onlarla bir araya geldik. İşte kimsesizlerimize veriyoruz tekrar. Onlarla birlikte beraber olmak bizim için daha da önemli. Maneviyat duygularını hep beraber yaşıyoruz. İftar yemeklerine davet edilirsek onlara da katılıyoruz." diye konuştu.
"20 ÇOCUĞUMUZA BAYRAMLIK GİYDİRECEĞİZ"
Ramazan sonrası da yardımlarına devam edeceklerini vurgulayan Değer, bayram öncesi 20 çocuğa da kıyafet alacaklarını söyledi.
Değer,
"Ramazan sonrası da yardımlarımız devam edecek. Bu Yardımlarımız da genelde tekerlekli sandalyemiz çok oluyor. Felçli hastalarımız oluyor. Engelli çocuklarımız oluyor. Biz bunları Facebook'tan durumdan paylaşım yaparak gönüllüler bizi arıyorlar. Destek olmak istediklerini söylüyorlar. Biz de onlara bu şekilde tekrar yardımlarımıza devam edeceğiz. Yine gıda yardımlarımız gelirse destek verdiğimiz ailelerimiz var. Bez yardımlarımız oluyor felçli hastalarımız için. Şu anda 20 tane çocuğumuza bayramlık elbisesi giydireceğiz. Onları mutlu edeceğiz. İnşallah Ramazan'ı dolu dolu maneviyat ile geçirmeyi Rabbim bizlere nasip etti çok şükür." şeklinde konuştu.
"BENDE BİR ENGELLİ ANNESİYİM"
Başkan Değer konuşmasının sonunda, ailelerin yaşam koşulları ve durumları göz önünde bulundurularak yardımlarını yaptıklarını söyleyerek, ramazan ayının sonunda yapılan yardımların toplumsal dayanışmayı artırdığı vurguladı.
Değer,
"Ben kendim engelli annesiyim. 30 yaşında bir tane oğlum var. Biz eşim emekli olduktan sonra sıkıntılarımız oldu. Bu sıkıntılardan yola çıkarak ben gibi zor durumda olanları ve engelli ailelerini özel eğitimlerde olsun, çevremizde olsun her kişisini tanıdığımız için onları zaten biliyoruz evlerindeki durumlarla. Durumlarını biliyoruz. İşte yaşantılarını bildiğimiz için bize müracaat eden herkese de yani elimizi uzatmaya devam ettik. Evlerine gidiyorum. Çaylarını, kahvelerini içiyorum. Onlarla sohbet ediyoruz. Zaten görünen köy kılavuz istemez. Durumları belli oluyor. O yüzden biz de elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Eve eşyalarımız geliyor. İhtiyacı olanlara biz direkt yönlendiriyoruz. İhtiyaç sahibi gidip ev eşyasını alıyor. Mesela ailelerimiz yeni eşya aldığı zaman kullandıklarını bizlere yönlendiriyorlar. Biz de ailelere yönlendirip evine götürüp kuruyoruz. Sonra resmini çekip veren aileye teşekkür ediyoruz ya da görüntülü arıyoruz. Hiç olmazsa güvenimizi böyle sağladık. Çok şükür. Yapılan yardımlar aynı zamanda toplumsal dayanışmayı da artırıyor. Çok güzel bir paylaşma oluyor, birlik ve beraberlik oluyor. Hani zenginle fakir şu anda aynı durumdayız. Onların yediklerini hepimiz de sofralarımıza koyuyoruz beraber. İlkel sahibi ailelerimizle hep aynı şeyleri yiyoruz şu anda." diye ifade etti.
Dernek başkanım eline emegine saglık. Benimde yurume engellim var evimizin sokagı kilitli taş yaptıramadık.. seneler oldu yazın toz toprak yolda yuruneye calışıyoz.