EMNİYETTEN ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ İNTERNET SEMİNERİ
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gedik Ahmet Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerine güvenli internet kullanımı ve dijital okuryazarlık konularında seminer verdi.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, "SİBERAY" programı kapsamında yaptığı çalışmalarla siber suçları engellemeyi ve vatandaşları bilinçlendirmeyi sürdürüyor. Bu doğrultuda, Gedik Ahmet Paşa İlköğretim Okulu’nda 300 öğrenci ve 10 öğretmene yönelik seminer düzenlendi.
Seminerde, güvenli internet kullanımı, siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı ve dijital okuryazarlık konularında bilgilendirmeler yapıldı. Öğrencilere ve öğretmenlere, dijital dünyada karşılaşılabilecek tehlikelere karşı nasıl önlem alabilecekleri anlatıldı. Eğitimlerin amacı, siber suçların engellenmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması olarak belirlendi.
ŞEYDA YEŞİLÇAY