EĞİTİMCİLERDEN "ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU" PROTESTOSU
Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube mevcut kanunun yeniden düzenlenmesini talep ediyor. 81 ilde aynı anda yapılan basın açıklaması ile 'Öğretmenlik meslek Kanunundaki eksiklikler' gündeme getirildi.
EĞİTİMCİLERDEN "ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU" PROTESTOSU
Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube mevcut kanunun yeniden düzenlenmesini talep ediyor. 81 ilde aynı anda yapılan basın açıklaması ile 'Öğretmenlik meslek Kanunundaki eksiklikler' gündeme getirildi.
Eğitim-Bir-Sen üyeleri bugün bir araya gelerek, mevcut Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ayrıştırıcı ve yetersiz olduğunu, daha kapsayıcı bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Sendika, iki yıl önce çıkarılan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun, ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğunu ve kapsamının dar tutulduğunu ifade etti. Özellikle şube müdürleri, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, bakanlık ve eğitim müfettişleri gibi birçok eğitim çalışanının kanun kapsamı dışında bırakılmasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladılar. Eğitim-Bir-Sen, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen bazı maddeler sonrasında kanunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini, bu düzenlemenin ise eğitimcilerin tümünü kapsayacak şekilde genişletilmesi ve şiddete yaptırım içermesi gerektiğini belirtti. Yeni bir kanun tasarısının TBMM gündemine getirilmesi talep edildi.
Sendika, eğitim çalışanları arasında ayrım yapılmaması gerektiğini savunarak, öğretmen kökenli şube müdürleri ve üstü kadrolarda bulunan personelin de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanına başvurma hakkının tanınmasını istedi.
İŞTE EĞİTİM-BİR-SEN'İN TALEPLERİ
Öğretmenlik meslek kanunu ekonomik krize kurban edilmemelidir.
Ek ders ücreti artırılmalıdır.
Uzman ve başöğretmenlik kıdem süreleri 5 ve 10 yıl olmalıdır.
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası kaldırılmalıdır.
Birinci dereceye gelen memurlara 3600 ek gösterge verilmelidir.
Kadroya geçen öğretmenler, kadrolu öğretmenliğin özlük haklarından faydalanmalıdır.
Anayasal bir hak olan aile bütünlüğü teminat altına alınmalıdır.
Sözleşmeli öğretmenlik ve öğretmen alımında mülakat kaldırılmalıdır.
Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, memurluğa sınavsız geçiş sağlanmalıdır.
İptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesine çözüm üretilmelidir.
Kamudaki şeflerin maaş dezavantajları giderilmelidir.
Eğitim-Bir-Sen, bu taleplerin hayata geçirilmesi için siyasi iradeyi ve TBMM'yi adım atmaya çağırdı. Eğitimcilerin hak ve yetkilerini genişletecek bir meslek kanununun oluşturulmasının elzem olduğunu belirterek, sendika olarak bu süreçte katkı sunmaya hazır olduklarını ifade ettiler.
>>Hilal Parlak - Hüseyin Er - Elif Kelem
HÜSEYİN ER