CHP'Lİ FARUK DUHA ERHAN: "İKTİDARIMIZDA 1 MAYISLAR GERÇEKTEN BAYRAM OLACAK"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Gazetemiz Türkeli’ye özel açıklamalarda bulundu. Erhan, CHP iktidarında 1 Mayısların gerçek anlamda bayram havasında kutlanacağını vurguladı.
CHP’Lİ FARUK DUHA ERHAN: “İKTİDARIMIZDA 1 MAYISLAR GERÇEKTEN BAYRAM OLACAK”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Gazetemiz Türkeli’ye özel açıklamalarda bulundu. Erhan, chp iktidarında 1 Mayısların gerçek anlamda bayram havasında kutlanacağını vurguladı.
“İŞÇİLER EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR”
Meydandaki coşkuya dikkat çeken Erhan, “Bugün gördüğünüz gibi meydan çok renkliydi. Sendikalar ve dernekler buradaydı. 1 Mayıs’ın 1 Mayıs gibi kutlanmasını isteyen herkes bugün buradaydı” dedi.
İşçilerin ekonomik koşullarına değinen Erhan, “Şu an ülkemizde işçilerimiz maalesef bizim önerdiğimiz asgari ücretin altında bir maaş alıyor. Biz muhalefet olarak ‘30 bin TL’nin altındaki asgari ücrete yokuz’ demiştik. Fakat şu an asgari ücret bu rakamın çok daha altında. Bugün işçiler, seslerini duyurmak, sağlıklı bir çalışma ortamına kavuşmak ve emeklerinin karşılığını almak için buradaydı” ifadelerini kullandı.
“1 MAYISLAR HALAYLARLA KUTLANACAK”
İktidar olduklarında işçilerin haklarının korunacağını ve 1 Mayısların gerçek bir bayram gibi geçeceğini belirten Erhan, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında biz şunu iddia ediyoruz: Mutlaka ve mutlaka işçilerin yüzünün güleceği 1 Mayıslar olacak. Bakın burada halaylar çekiliyor. Bizim iktidarımızda da 1 Mayıslar bayram havasında geçecek” şeklinde konuştu.
“EMEKLİLER TORUNLARINA HARÇLIK VEREMEZ HALE GELDİ”
Konuşmasında emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da değinen CHP’li Erhan, “Ülkemizde şu an birçok mağdur kesim var. Bu kesimlerin başında da emekliler geliyor. Hatta emekliler, en mağdur olan kesimimizdir. Geçtiğimiz bayramda birçok emekli torununa harçlık veremedi, evine ekmek götüremez hale geldi” dedi.
“EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇIKARILMALI”
Emeklilerin insanca yaşayabileceği bir gelire sahip olması gerektiğini ifade eden Erhan, “Biz her zaman diyoruz ki, bir emekli maaşı en az bir asgari ücret kadar olmalı. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, emeklilerin de emeklilik hayatını yaşayabildiği bir dönem başlayacak” diyerek sözlerini tamamladı.
>>ÖZEL HABER: YASİN AY – HÜSEYİN ER
YASİN AY