Başmakçı’da Tarım ve Hayvancılıkta Denetimler Aralıksız Sürüyor
Başmakçı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, haftalık faaliyetlerinde bir takım çalışmalar gerçekleştirdi.
Bitkisel Üretim Birimi tarafından, hububat ve haşhaş ekili tarım arazilerinde bitki çıkışı, hastalık ve zararlı kontrolleri yapıldı. Tarım alanlarının sağlıklı bir şekilde büyümesi için gerekli denetimler gerçekleştirildi.
Hayvan Sağlığı Birimi, büyükbaş ve küçükbaş işletmeleri ziyaret ederek tespit çalışmaları yaptı. Hayvan sağlığını koruma adına önemli adımlar atıldı.
Gıda Kontrol Görevlileri, perakende satış yerlerini denetleyerek gıda güvenliği ve hijyen standartlarının denetimini sağladı.
Başmakcı ilce Tarım insan ve hayvan saglıgı icin denetim yapıyor haftalik. Pek iyi bu hayvanların pisligini takip eden varmı insana ve Cevreye zarar vermemesi icin. EVCILER ilcemizin köylerinde sokaklara acık elma küspesi dökülüyor yagmurda suyu yola akıyor hayvan pislikleri evlere yakın mesafeye döküluyor Cevre Saglık memurlari köylerde denetim yapmalı köylerin giriş ve cıkışlarında yol kenarında olanlar kaldırılmalı okul civarları ter temiz olmalı.