AFYONKARAHİSARLI ÇİFTÇİLER SOLUCAN GÜBRESİ İLE TANIŞTI
Afyonkarahisar'da çiftçilere yönelik solucan gübresi ile ilgili seminer düzenlendi.
Yayınlanma :
11.12.2019 10:10
Güncelleme :
11.12.2019 10:10


Solucan gübresi ticareti yapan Alican Gül, konu ile ilgili açıklamalarında, ''Afyonkarahisar Çakırköy’de üretime başladık. Amacımız öncelikle ülkemizin topraklarını kurtarmak verilen kimyasallarla, hastalıklarla mücadele etmek. 6 yıldır biz bu işi yapıyor ve Türkiye'nin geneline birçok üreticiye bu solucan gübresini veriyoruz. Buradan çok güzel sonuçlar aldık. Bu sonuçlardan dolayı da Şuhut'ta da faydasını görmek için böyle bir şey yaptık. Daha önce solucan gübresi ile ilgili bilgisi olan çok insanla karşılaştım. Fakat tam olarak içeriğini bilmiyorlar. Solucan gübresi dediğimiz olay solucanın hayvansal ve bitkisel atıkları tüketerek çıkarmış olduğu bir gübre. Bu gübrenin ne faydası var? Şuhut bölgemizde genelde patates, fasulye, mısır üretiliyor. Bunlarda verdiğiniz kimyasal gübrelerle hem organik oranlarını düşürüyor hem de verim her geçen gün azalıyor. Bu sonuçlarda değişik hastalıklar türüyor. Fakat solucan gübresini kullandığınızda kalitesi daha farklı hale geliyor'' dedi.
Solucan gübresi üretimi yapan Mehmet Aksoy ise, ''Solucan gübresi toprağın ihtiyaç gördüğü bütün mineralleri besin maddelerini içeren bir maddedir. Bugün sadece kimyasal gübre ile toprağın mineral eksikliğini tamamlayabilirsiniz ama bakteri ve canlı organizmalar olarak tamamlayamazsınız. Bunu solucan gübresi yapabiliyor sadece tek başına. Solucan gübresini üretmek biz bir milli görev olarak kendimizde gördük. Çünkü bir milli tank, milli uçak ne kadar önemliyse Türkiye'ye yılda 15 milyon ton kimyasal gübre giriyor. Bunların hepsi de yurt dışına gidiyor bu paraların. Biz bunu burada üretirsek bu paralar tamamen içeride kalacak. Hem çiftçimiz kazanacak hem de ülkemiz kazanacak. Solucan gübresi bitkilerin hızla büyümesini çıkan ürünlerin içinde hiç bir kimyasal kalıntı olmadan yetişmesini ve ürün kalitesinin artmasını sağlıyor'' ifadelerine yer verdi. >>İHA
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: