Afyonkarahisar’da Biçerdöver Kontrolörlerine Eğitim Veriliyor
Hasatta Dane Kaybını Önlemek İçin Teknik Personel Bilgilendiriliyor
Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 14–18 Nisan 2025 tarihleri arasında, biçerdöver hasat kontrollerinde görev alacak teknik personellere yönelik biçerdöver kontrolör kursu düzenleniyor.
Kursa, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli teknik personeller katılım sağlarken, eğitimlerde biçerdöverlerle yapılan hasat işlemlerinin usulüne uygun, en az ürün ve kalite kaybı ile gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, biçerdöverlerin tarımsal üretimdeki önemine dikkat çekerek, "Ülke tarımı açısından dane kayıplarının önlenmesi büyük önem taşıyor. Bu noktada biçerdöverlerin doğru kullanımı ve denetimi kritik bir rol oynuyor" ifadelerini kullandı.
Eğitim kapsamında, teknik personellere biçerdöverle hasatta oluşabilecek ürün kayıp ve zararlarını en aza indirme yöntemleri, kontrol hizmetlerinin nasıl yürütüleceği ve denetim süreçlerinin usul ve esasları detaylı şekilde aktarıldı.

