Afyonkarahisarlı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın Antalya Diplomasi Forumu kapsamındaki yoğun diplomasi trafiği objektiflere yansıdı.
Forum çerçevesinde ilk olarak Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile bir araya gelen Bakan Göktaş, Türkiye ile Kosova arasındaki köklü dostluğun her geçen gün daha da pekiştiğini vurguladı. Görüşmede, iki ülke arasında barış ve iş birliğini geliştirecek adımlar ele alındı.
Bakan Göktaş, Yemen Dışişleri Bakanı Shaya Mohsen Al Zindani ve Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf ile de önemli temaslarda bulundu. Görüşmelerde, ülkeler arası dostane ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve çok taraflı iş birliği imkânları masaya yatırıldı. Göktaş, “Barış ve istikrarın hüküm sürdüğü, ortak değerler etrafında şekillenen bir dünya için diplomasi en güçlü aracımız olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.
Forum kapsamında Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ve eşi ile de görüşen Bakan Göktaş, Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması ve Filistin halkının onurlu, bağımsız bir geleceğe ulaşması için Türkiye’nin her platformda Filistin’in yanında olmaya devam edeceğini belirtti.