Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne Siber Saldırı: 26 Bin Kişinin Bilgileri Çalındı
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin uzaktan eğitim sistemine yapılan siber saldırıda, 26 bin 438 öğrenci ve çalışanın kişisel verileri ele geçirildi.
Saldırganlar, üniversitenin sistem yöneticisinin parolasını çalarak sisteme yetkisiz erişim sağladı. Olayın ardından Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), saldırıyı doğrulayarak konuyla ilgili incelemelerin sürdüğünü açıkladı.
Saldırı Nasıl Gerçekleşti?
Saldırganlar, uzaktan eğitim platformunun yönetici hesabının parolasını ele geçirerek sisteme erişim sağladı. Saldırı 20 Ocak 2025’te başladı ve aynı gün tespit edilerek durduruldu. Yetkisiz erişim, uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılan bir duyuru ile fark edildi.
Ele Geçirilen Veriler Neler?
Henüz tam olarak hangi verilerin ele geçirildiği netleşmemiş olsa da, saldırganların aşağıdaki verilere ulaşmış olabileceği düşünülüyor:
- T.C. kimlik numaraları
- Kurum sicil numaraları
- E-posta adresleri
- Uzaktan eğitim platformundaki görsel ve işitsel kayıtlar
Kimler Etkilendi?
Saldırının etkilediği kişiler arasında öğrenciler, çalışanlar, kursiyerler ve sistem kullanıcıları bulunuyor. Toplamda yaklaşık 26 bin 438 kişi bu saldırıdan etkilendi.
KVKK, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü ve gerekli önlemlerin alındığını duyurdu.
TÜRKELİ HABER MERKEZİ